האם כדאי להתחיל טיפול הורמונלי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/09/2011 | 12:55 | מאת: יעל

בתי בת 5 וחצי גובהה הוא 97.8 ס"מ ומשקלה כ13 ק"ג. אין נמוכים במשפחה.אנחנו במעקב אנדו' כבר מעל 3 שנים. עברנו את כל הבדיקות האפשריות וכולן יצאו תקינות. כרגע אנחנו צריכים לקבל החלטה האם להתחיל טיפול בהורמוני גדילה או לא.הגודל שלה בהחלט חריג ביחס לבני גילה, אך כל המחקרים שמתפרסמים לאחרונה על מתן הורמונים ללא חסר מלחיצים אותנו מאוד. מה היית ממליץ? האם יש עיניין לחכות אולי תחול קפיצה פתאומית?

" עברנו את כל הבדיקות האפשריות וכולן יצאו תקינות"- משפט לא מקובל ולא סביר שעברתם את כל הבדיקות האפשריות. "אולי תחול קפיצה פתאומית?"- אין דבר כזה פני עם כל הבדיקות ועם כל נתוני הגדילה ועם הילדה לחוות דעת שניה כדי לקבל הסבר.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים