התפתחות אצל ילדה בת 8 ושלוה חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/09/2011 | 23:33 | מאת: אלה

פרופ' צדיק שלום רב, בת 8 ו-3 חודשים כבר לפני חודש יש לה ריח זיעה ושיעור בבתי השחי והמפשעה,יש ניצני שדיים , האם יש דרך לעצור את ההתפתחות המוקדמת הזאת? האם זה ישפיע על גדילתה (היא נחשבת גבוהה לגילה, אך לא מספיק גבוהה כדי להעצר שם) . תודה רבה, אלה

09/09/2011 | 23:36 | מאת: אלה

מי קבע? לפי מה? מה קצב הגדילה? מה גיל העצמות? לבקש חוות דעת ללא נתונים מלאים או סבירים, הוא מעשה לא סביר כדי להחליט עכל התערבות בהתבגרות יש לדעת את הנתונים הבאים. 1) עיכוב התבגרות נעשה כדי למנוע בעיה חברתית הנובעת ממראה בוגר הרבה יותר מבנות גילה ואין לו כל מטרה אחרת 2) השפעת עיכוב ההתבגרות על הגובה הסופי היא מעטה מאוד בגיל זה 3) אני מחליט לעכב התבגרות אם אני נוכח במשך 4 חודשים בעובדות הבאות: קצב גדילת חזה מואצת, קצב גדילה מואץ, גיל עצמות מתקדם, רמות אסטרוגן גבוהות, רירית רחם מפותחת. 4) להתערבות לשיפור גובה סופי, עיכוב התבגרות ראיננו מספיק

הופעת התבגרות לאחר גיל 8, אינה מוקדמת בלי לדעת גיל עצמות ומשקל וגובה מדויקים, לא ניתן לדבר על גובה סופי ולהחליט אם יש בעיה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים