טיפול בתת פעילות לאחר השימוטו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/09/2011 | 09:41 | מאת: דבי

שלום וברכה, לפני 7 שנים אובחנתי בתת פעילות של בלוטת התריס בגלל השימוטו(מצטטת רופאים..) לאחר לידה ראשונה. כעת בהריון תאומים ובמעקב צמוד לאורך כל השנים בהם הקפדתי על מינון, מעקב בדיקות דם, שינוי מינון בעצת אינדוקרינולוגית קבועה, תזונה ופעילות גופנית סדירה - משקל גופי תקין ללא עודפים ואני מרגישה טוב, עכשיו אני לקראת לידה שלאחריה שוב אסבול מפעילות יתר ולאחריה מיד תת פעילות חמורה- אני מבררת על אפשרויות לטיפול תומך טבעי , שאלתי האם הפחתה של מזונות מסוימים (כרוב, ברוקולי..) ולקיחת תוספות כמו מגנזיום ועוד- הוכחה כיעילה (למה עד עכשיו שום רופא לא דיבר על זה איתי על זה??) והאם אין כל נזק בלקיחת תרופה כ"כ הרבה שנים (אני בת , מינון משתנה בסביבות 100/150 לסירוגין , כרגע 200 , TSH=5) אודה מאוד לתשובה

עליך להיות במעקב מסודר של אנדוקרינולוג! זה פורום של ילדים מתבגרים, את הגיל הזה כבר עברת. הסיפורים על כרוב וכוותוספים ברובם אגדות- דברי על כך עם האנדוקרינולוג שלך-שיהיה במזל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים