בן 11 חודשים באחוזון 3 בגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/09/2011 | 12:23 | מאת: לירון

פרופ. שלום, בני בן 11 חודשים גובהו 69 ס"מ בלבד. הוא נולד לידה רגילה בשבוע 38 בגובה 44 ס"מ. כיום הוא אחוזון 30 בהיקף ראש ובמשקל. הוא זוחל על שש, יושב, עומד, הולך בעזרת חפצים ובאופן כללי מתפתח תקין לגילו בכל המובנים מלבד הגובה. מכיון שבגובה מדובר באחוזון 3 זה מאד מטריד אותי. במשפחה אין לנו בעיות גובה / גנטיקה בעייתית. האם אכן גובה כזה בגיל כזה מעיד על בעיה רפואית? האם יכול להיות שמדובר בסוג של גמדות? האם עלי לפנות לייעוץ מקצועי? האם של אנדוקרינולוג? או של רופא אחר? תודה, לירון

אורך הלידה קצר. עליכם לפנות לאנדוקרינולוג ילדים עם כל נתוני הגדילה להערכת המצב. לפני שבודקים את כל נתוני המשקל והגובה, לא ניתן לתת תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים