תוצאות בדיקת ALKP וקשר לגובה נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/08/2011 | 19:19 | מאת: יעל

שלום, בני בן 7 וחצי, נמצא במעקב גדילה . לאחר בדיקות שנעשו לו נמצא כי אין לו חסר בהורמון גדילה אך הוא נמצא מתחת לאחוזון ה-3. החלטנו להתחיל בטיפול בהורמון גדילה ובקשתנו אושרה ע"י הקופ"ח. בינתיים, עשו לו בדיקות דם ביניהן היתה בדיקה של ALKP. התוצאה היתה 321.2 מתוך טווח של 86-315. רופא הילדים שלנו אמר לי כי התוצאה נמוכה יחסית לילד בגילו ובגיל זה התוצאה אמורה להיות הרבה יותר גבוהה כי העצמות נבנות וצומות במיוחד בתקופה זו. האם יש קשר בין התוצאה לבין היותו נמוך מאד יחסית לבני גילו? תודה,יעל

אין קשר בין רמת פוספטז בסיסי לגובה הנוכחי 321.2 הוא גבוה מהטווח שאת מוסרת. תוך טיפול בהורמון גדילה רמות אלה עולות. הרמות קשורות לרמת ויטמין D בדם ולסיבות רבות ושונות נא לבדוק לו רמה של 25 הידרוקסי ויטמין D בדם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים