TSH ןעצירת נוזלים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/06/2002 | 18:36 | מאת: נעמה

שלום דר' צדיק, לצערי אין אנדוקרינולוג בסביבת מגורי. ע"מ לראות אנדוקרינולוג, עלי לסוע 40 ק"מ לעיר הקרובה. כיוון שהייתי מודאגת מהנפיחות הקלה בעפעפים העליונים, אצבעות נפוחות, כף יד יבשה ועליה של 2 ק"ג במשקל, פניתי לרופא משפחה .(אגב הנפיחות יורדת מעט אחרי מספר שעות. בבוקר המצב הגרוע ביותר). חשדתי שהבעיה היא בTSH, אך בדיקות הדם מעידות על סופרסיה: TSH= 0.11 FT4= 1.3 T3= 28 להזכירך, אני אחרי TT ו-RAI וחייבת להיותתבמצב של סופרסיה. הרופאה אמרה שזו אולי אלרגיה (?)...אמרה שתוצאות הבדיקה בסדר וזהו זה. האם תוכל לייעץ לי מה לעשות? אם בעית היפו נשללה מה יכולה היות הבעיה? לאיזה רופא עלי לפנות? האם אתה ממליץ לעשות בדיקות דפ נוספות? האם יתכן שהתפתחה בעיה אוטואימונית נוספת פרט להשימוטו? האם כדאי לבקש בדיקת תפקודי אדרנל , כליות? לא נראה לי שיש לרופאה נסיון רב. מאד אודה לך אם תוכל לייעץ לי . תודה, נעמה

1. דבר לא יעזור לך עלייך להבדק על ידי מומחה שיבדוק אותך ויתכנן בדיקות 2. צבירת נוזלים יכולה להיות החל בבעיה ביותרת הכיליה, בעיה בתפקוד הכליות מחלה אלרגית, מחלה אוטואימונית ועוד 3. סליחה על ההשוואה אבל האם היית מעיזה לכתוב באינטרנט : הטלביזיה שלי לא פועלת היטב וכבד לי לקחת אותה לחנות הרחוקה 40 קמ. האם תוכל לתת לי עצה באינטרנט איך לתקן אותה?

14/06/2002 | 18:26 | מאת: נעמה

שלום דר' צדיק, אני מודה לך על תשובתך. אני מודעת לעובדה שעלי למצוא אנדוקרינולוג טוב להמשך מעקב... (בעוד כ 3 חודשים)... אך כנראה אצטרך להזדרז... האם תוכל להמליץ על מישהו ב MD ANDERSON..? שבת שלום, נעמה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים