שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/12/2001 | 21:58 | מאת: נינה

האם עודף של הורמון גדילה אצל מבוגר גורם להשמנה, או שהשמנה גורמת לעודף של הורמון גדילה?

לא זה ולא זה. בחוסר הורמון גדילה מצטבר שומן בגוף הידיים והרגליים רזות אך ה"גזע" שמן. בחוסר הורמון גדילה יש עליה של השומנים בדם. להורמון הגדילה תכונה המפנה את חלוף החומרים לכוון של פרוק שומנים ובנית סוכרים וחלבונים. לאור זאת ניסו במחקרים לטפל בהורמון גדילה כדי לגרום להרזיה. במחלקה שלנו טיפלנו בילדים עם השמנה קיצונית בהורמון גדילה. הטיפול גרם לכך שמסת השומן ירדה ומסת השריר עלתה. כמצופה מפעילות הורמון הגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים