אנדוקרינולוגיה ילדים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/11/2020 | 16:25 | מאת: רונית

האם בדיקת התפתחות מינית מוקדמת של ילדה בת 8 כוללת בדיקה ויזואלית של הפות?

אין בה יתרון. הסימן להתבגרות מוקדמת אצל בת הוניצני שדיים. בדיקת הפות היתה נהוגה לפני יותר מ 20שנה. אין בה תועלת

09/11/2020 | 19:55 | מאת: רונית

ישנה סיבה לבדיקה שכוללת פתיחת שפתי הפות והצצה לתוכן על ידי אנדוקרינולוג? הבת שלי חרדה מכך מאוד

לרופאת נשים יכולה להיות סיבה כזו. בבדיקת אנדוקרינולוג ילדים לא סביר לי אני לא מבין מאיפה נולדה מחשבה כזו או חשש כזה. עד שלא תסבירי לא יהיה אפשר להסביר לך מעבר לכך. יש גם דרכים להפחית את בושת הבנות בבדיקה. למשל לא להפשיט ילדה כאשר החזה חשוף לגמרי, אלא בעת בדיקת הלב בעזרת סטטוסקופ מתחת לחולצה אפשר להעריך את דרגת התפתחות השד ועוד שיטות

12/11/2020 | 05:47 | מאת: רונית

אני שואלת מכיוון שמכירה רופא אנדוקרינולוג בכיר שעשה כך לילדה בת 8

מצטער לשמוע. לרופאים שונים יש נוהגים שונים. זהנוהג שהיה נפוץ מאד בשנות השבעים. אינני עושה דבר המבייש את המטופל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים