בדיקת הורמון ACTH - ילדה בת 14

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/10/2020 | 10:20 | מאת: מיכה

בתי בת 14 בריאה, הופנתה לבדיקות בשל אקנה. acth8am התוצאה 78.3, cortisol 8amהתוצאה 508. האם התוצאות מצריכות בירורים נוספים?

לא כתבת מה היחידות ACTH

25/10/2020 | 19:38 | מאת: מיכה

יחידות ACTH הינן pg/ml, היא קבלה תוצאה של 78.3 כשהסקלה מ 0 ועד 46 בקורטיזול קבלה תוצאה של 518 nmo/l כשהסקלה בין 118 ל 618

בשאלתך אין נתונים לגבי הנערה. למשל אם המשקל גבוה לעומת גובהה. אם אקנה הוא הדבר היחיד שמוצאים בבדיקתה. אין לי שום מושג למה הרופא בצע בדיקה זו. כיוון שלא כתוב מה מצא הרופא בבדיקת הנערה שבעקבותיה הוא בקש בדיקות אלה ואולי בדיקות אחרות שאין לי מושג אם נשלחו. אם היא שמנה ביחס לגובהה אז הבדיקה החשובה היא איסוף שתן 24 שעות ל FREE CORTISOL. הבודק אם הפרשת הקורטיזול היא ביתר וה ACTH מופרש ביתר- הקורטיזול הבסיסי אינו מוגבר א6בל זה אינו עונה על השאלה אם הבעיה היא אקנה בולט מאדבודקים את ההורמונים המופרשים מיותרת הכיליה. בדיקות אלה אינן מספיקות לכך. מבצעים ACTH טסט ולא בדיקה בודדת בבוקר פנה עם התשובות לאנדוקרינולוג ששלח אותך לבדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים