הורמון גדילה אחרי קבלת מחזור

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/10/2020 | 14:35 | מאת: דנה

שלום רב, ביתי בת 12.5. גובה 150. היתה מטופלת עד גיל 11 בדקפפטיל ובמעקב גדילה. כרגע גיל עצמות 13.5. האם יש אפשרות לתת לה הורמון גדילה? אציין שמעולם לא בדקו לה חוסר. ביתי קיבלה מחזור בגיל 12. תודה.

בודקים הורמון גדילה אם יש ירידה באחוזון הגובה ויש איחור בגיל העצמות . כאשר גיל העצמות גדול מגילה ולאחר קבלת מחזור ובגובה 150 סמ. הסיכוי לחוסר בהורמון גדילה הוא קלוש. אם לא חסר לה הורמון גדילה, אין סיכוי שיאשרו לה טיפול זה.

12/10/2020 | 08:42 | מאת: דנה

תודה על תשובתך. האם אפשר לתת לה הורמון גדילה באופן פרטי? מה יכולה להיות ההשפעה על הגובה הסופי?

הכלל לתת הורמון גדילה באופן פרטי או לא פרטי הוא שהגובה הנוכחי מתחת לאחוזון 3 והגובה הסופי מתחת ל 150 ס"מ. היא אינה עומדת בשום כלל לטיפול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים