התפתחות מינית מוקדמת?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/10/2020 | 13:49 | מאת: גלית

שלום, ביתי בת שמונה וחצי, לאחרונה אני מבחינה בשערות בודדות באיבר המין, עוד לא הופיעו ניצני שד, יש לה ריח חריף של זעה כבר כמה חודשים. בחצי שנה האחרונה יש לה הפרשות חומות מהנרתיק רופא משפחה שבדק אותה (הפנה אותה למשטח וגינלי אצל רופא נשים) טען שזה פטריה, השאלה שלי, האם בעקבות השיעור שהחל יתכן שזה תהליך התבגרות מינית והיא בשלבי קבלת מחזור וההפרשות זה לאו דוקא מהפטריה? אם כן מה עלי לעשות ולמי לפנות?

התבגרות מינית אצל ילדה היא צמיחת שדיים ולא משהו אחר. ההורמונים מיותרת המוח LH ו-FSH מבגרות את השחלות המיצרות כתגובה את ההורמון הנשי אסטרוגן. האסטרוגן מגדיל את השדיים ובהמשך מופיע מחזור. הופעת שעור מיני קשור למערכת אחרת- יותרת הכיליה. מערכת זו אינה קשורה לשחלות, אינה קשורה לאסטרוגן ואינה קשורה למחזור. לבדיקת הפרשות-לפנות לרופא נשים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים