גובה של בן 17 1.75. ההורים הרבה יותר גבוהים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/09/2020 | 10:59 | מאת: שרון

שלום, בשנה האחרונה בני בן ה 17 גבה סנטימטר אחד, כמו כן גם בשנה הקודמת סנטימטר בלבד. לפי האנדוקרינולוג שהיינו לפני שנה אמר שיגבהה בעוד כ 3 סנטימטר. האם יש סיכוי שיגבהה בגיל 17 עוד 3 ס"מ? תודה על התשובה

כשרוצים לדון על גדילה בגיל זה, יש צורך במידע על מצב התבגרותו, מידע על גיל העצמות ועוד. אין פה שום מידע עניני. אם מדובר בנער שהתבגר באופן רגיל ובגיל 17 הוא כבר כמעט סיים את התבגרותו ולכן הוא גדל כל שנה 1 ס"מ לא סביר שלפתע יתחיל לגדול מהר יותר. גיל העצמות הוא המפתח לתשובה ואת המידע הזה לא קבלתי.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים