בדיקה הורמונלית לילד בן 7 הסובל מהזעה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/09/2020 | 16:49 | מאת: מוטי

שלום רב פרופסור, ביצענו בדיקה הורמונלית לילד שלי שהוא בן 6 ועשרה חודשים עם זיעה מעט מסריחה. לא הבנו את התוצאות כלל והתור לאנדו לצערנו רק בעוד חודשיים. נודה לעזרתך, בחלק מהתוצאות אין כלל טווח נורמה ולא מבינים אם זה בנורמה או לא - ESTRADIOL (E-2) <70 OH17-PROGESTERONE 1.75 TSH 2.28 T4- FREE 16.9 LH <0.17 FSH <0.8 PROLACTIN 178 TESTOSTERONE- TOTAL 0.40 ANDROSTENEDIONE 1.40 DHEA SULPHATE 2.28 תודה רבה!

הבדיקות מתאימות לילד שעדיין לא החל להתבגר . תפקוד בלוטת התריס תקין. זיעה מסריחה יכולה להיות בימים חמים מאד כאשר ילד אינו שותה מספיק והזיעה מרוכזת. לעיתים הורמונים מבלוטת יותרת הכילההמופרשים ביתר גורמים לזיעה כמו של מבוגר. כאן ההורמונים של יותרת הכיליה תקינים ואין דאגה כזו לפי הבדיקות. אין לי שום מידע על הבדיקה הגופנית שלו שנעשתה על ידי האנדוקרינולוג שבדק אותו וזו שגיאה שלכם

24/09/2020 | 04:25 | מאת: מןטי

תודה רבה על המענה פרופסור כאמור, אין מידע על בדיקה של אנדוקרינולוג כי ניתן לנו תור לעוד חודשיים ורק רופא ילדים נתן את הבדיקות הנ"ל כדי לשלול בעיות של יותרת הכלייה ויתר פעילות בלוטת תריס והתבגרות מוקדמת לדבריו. כמובן שגם נבצע בדיקה גופנית אצל אנדוקרינולוג ילדים. ושוב, תודה על המענה המפורט והמרגיע.

אכן זה רופא ילדים יסודי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים