פענוח בדיקת דם להורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/08/2020 | 14:31 | מאת: אנונימית

שלום, אני בת 14, ולפני כשלושה חודשים עשיתי בדיקת דם לבדיקת הורמון הגדילה בדם, תוכל להסביר לי מה הבדיקה אומרת? ומה זה אומר: IGF-Binding.PROTEIN.3 ראיתי שיש לי אותו מעל התקן... תודה *עשיתי את הבדיקה חצי שעה אחרי שהתעוררתי בבוקר

כך לא בודקים הורמון גדילה. הורמון גדילה בודקים בצום באשפוז יום מקבלים תרופה המגרה הפרשת הורמון גדילה ובמשך 2-3 שעות לוקחים כל חצי שעה בדיקת דם לראות מה השיא הכי גבוה של הורמון גדילה החומר שאת שואלת עליו הוא לא אבחנתי לצורך זה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים