תינוק עם איבר מין קטן וצר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/08/2020 | 01:41 | מאת: יעל הסבתא

שלום רב, הנכד שלי בן 3 חודשים עם איבר מין 2.7 ס"מ וצר לפי דעת רופאת הילדים והמוהל. בדיקות הורמונים: (0.52 µmol/L DHEA SULPHATE) (tsh 3.38) (15.8 pmol/L T4- FREE) (1.90 IU/L LH) (0.8> fsh) (4.40 TESTOSTERONE- TOTAL nmol/L) (1.30 nmol/L ANDROSTENEDIONE) (4.99 nmol/L IGF-1) רשום בתוצאות ש DHEA SULPHATE נמוך מטווח הנורמה. האם יש צורך בטיפול הורמונלי? קראתי שטווח חלון ההזדמנויות לזריקת טסטוסטרון הוא עד גיל חצי שנה. תודה מקרב לב, יעל

מי שמנוסה בבדיקת המצב הוא אנדוקרינולוג ילדים, יש לפנות לבדיקתו. רק אנדוקרינולוג ילדים לאחר שבדק את אבר המין יכול להחליט אם אבר המין קטן ואם יש צורך בטיפול.

אין שום בעיה בבדיקות של התינוק

19/08/2020 | 12:45 | מאת: יעל הסבתא

בבקשה אם תוכל להסביר מה המשמעות ואם יש חשש, לכך שהערך של dhea sulphate נמוך מהערך המינימלי של טווח הנורמה (יצא 0.52 לעומת המינימום בנורמה שהוא 2.17) והאם יש בדיקות נוספות שצריך לעשות לבירור מדוע איבר המין צר וגבולי באורכו? תודה מקרב לב!

אין DHEAS בגיל זה יכול להיות נמוך אין לכך משמעות מיוחדת. אין שום סיבה לבצע בדיקות נוספות. בזמן שתחכו עד גיל 9 חודשים הגודל לכל היתר ישתנה במילימטרים בודדים פנו לחוות דעת נוספת לאנדוקרינולוג ילדים אחר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים