בעיית כולסטרול - בני בן 14

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/08/2020 | 19:34 | מאת: מונה

שלום פרופ' צדיק, בני בן 14 שנה רביעית מטופל בהורמון גידלה. בדיקות דם שגרתיות יוצאות תמיד תקין (גם IGF-1 אחרון 543). הבעיה בכולסטרול תמיד במגמת עליה בכל תקופה הערך עולה וכעת הגיע ל 234 (כאשר לפי גילו הגבול הוא 117). מראה גופו רזה, גובה 163 משקל 44. האם לדעתך לטפל בזה מחוץ לנושא האנדוקרינולוג או להניח לזה בשלב זה? כמו תמיד תודה, תבורך.

בשלב ראשון: 1) במקרה כזה יש לבדוק כולסטרול ויתר שומני הדם אצל ההורים 2) יש לפנות לדיאטנית לברר את הרכב התזונה שלו ולהתאים לו תזונה מתאימה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים