עד איזה גיל השדיים מתפתחים?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/08/2020 | 21:16 | מאת: נועה

היי, אני בת 19 ובחודש האחרון גדלו לי השדיים באופן משמעותי (לפחות במידה יותר ולא עליתי במשקל או משהו). זה משהו שקורה? יש צורך לבצע בירור כלשהו? ההתפחות המינית שלי בילדות הייתה תקינה, אבל היו לי הפרעות אכילה בגיל 14-16 שככל הנראה פגעו בי מלהגיע למקסימום שלי (אני יותר נמוכה מהמשפחה שלי). יש מצב שהגוף מפצה עכשיו על מה שהוא לא גדל בגיל 16?

בכל מחזור עולה רמת ההורמון הנשי האסטרוגן המשפיע על השד. לעיתים רואים גדילתת שד גם עד גיל 24. פני לבדיקת רופאת נשים אם כבר מזמן אין לך אנורקסיה, אין לכך קשר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים