בן 15. מרגיש שהגדילה נעצרה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/07/2020 | 19:22 | מאת: אורי אדרי

היי, אני 1.66 עוד חודש בן 15. אני מרגיש שהגדילה שלי נעצרה, הייתי שותה הרבה קפאין ואלכוהול, ער בלילה, ומתאמן במשקולות.. האם אני אוכל לגבוה אם אני אתחיל לישון סדיר, להפסיק להתאמן במשקולות, ולאכול תזונה טובה?

גדילה לא מעריכים על ידי רגשות, אלא מודדים בסנטימטר. עליך לפנות למרפאה שימדדו אותך היום ובעוד 4 חודשים ותדע אם אתה גדל או לא. בקשר לדבריך: "הייתי שותה הרבה קפאין ואלכוהול, ער בלילה, ומתאמן במשקולות.. האם אני אוכל לגבוה אם אני אתחיל לישון סדיר, להפסיק להתאמן במשקולות," אלה אמונות טפלות שאין להן קשר לגדילה. בקשר לתזונה- עליך לפנות לדיאטנית עם רישום תזונה של 3 ימים כדי לברר האם יש חוסרים בתזונה. אם היא תמצא שאתה אוכל נכון, מתן תזונה מעבר למה שאתה צריך לא תגרום לשיפור גדילה , אלא להשמנה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים