שאלה לגבי נער בן 12.5 עם שער פנים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/06/2020 | 20:55 | מאת: אבא קצת מודאג

בני בן ה 12.5 התחיל תהליך התבגרות לפני כחצי שנה: שפם דליל, התעבות קול, שיער בית שחי ולאחרונה גם מעט שערות בסנטר. גובהו 1.60, נתן קפיצת גובה יפה בשנה האחרונה אבל לאחרונה כמדומני שהאט. אני חושש שעם הופעת שערות הפנים הגדילה שלו מתחילה להיעצר והוא לא יגיע לפוטנציאל הגובה שלו. גובהי 178 וגובה האם 158. מה עצתך? רב תודות

יש לפנות איתו לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים. להביא לפגישה נתוני משקל וגובה מעברו וצילום כף יד לגיל עצמות התבגרות מעריכים לפי גודל האשכים ולא לפי שעור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים