הורמון גדילה גנוטרופין דחוף

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/05/2020 | 14:28 | מאת: שש

היי עד היום בני בן 11 היה מטופל בנורדוטרופין אמפולה של 10 וקיבל 1.3 מ"ג ביום. היום לא היה נורדוטרופין וקיבלנו גנוטרופין אמפולה של 12 מ"ג. האם זה אותו דבר? אנחנו נותנים גם בגנוטרופין 1.3 מ"ג?

1) האתר בשום אופן אינו בנוי לשאלות דחופות. אם בעיה דחופה, פונים לאנדוקרינולוג שלכם או לרופא הילדים או למחלקת מיון של בית חולים. בשבתות וחגים אין תשובות והתשובות אין יכולות להיות מידיות. 2) עקב בעיות באספקת הורמוני גדילה קופות החולים נותנותתוצרות שונות של הורמון גדילה. בארץ מצויים 3 הורמוני גדילה של החברות פייזר-גנוטרופין, נובו-נורדיסק נורדיטרופין ופרינג-זומקטון. אין הבדל ביו החברות בריכוז החומר באמפולה, אין הבדל בטיבו ואין הבדל בפעילותו. אם אמרו שהכמות היומית היא 1.3 מגר.היא זהה בכל התוצרות. יש הבדל בכמות החומר בכל אמפולה אך לא בריכוז. לדוגמא : אם אתם שותים כוס קוקה קולה מבקבוק של ליטר וחצי או של 300 מל. שתיתם כוס, אותה כמות. ההבדל יהיה כמה כוסות תוכלי להוציא מכל בכבוק. כלומר מאמפולה או מזרק של 12 מיליגרם יהיו יותר זריקות מאאשר באמפולה או מזדרק של 10 מגר.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים