האם יכול לקרות מצב כמו זה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/05/2020 | 20:31 | מאת: איתי גרינברג

האם יכול להיות מצב בו נער בן 17 - 1. נמצא בשלב טנר 5 2. גיל עצמותיו 18 (סיימתי באופן מוחלט את הגביהה) 3. אבל עדיין הוא חלק ולא שעיר כל כך ושיא השעור יבוא בהמשך? אני סיימתי את ההתבגרות המינית שלי, אבל משום מה אני עדיין די חלק. וזה לא גנטי. אבא שלי מאוד שעיר. האם זה הגיוני?

לסעיפים 1-3 התשובה היא כן. יש בנים שהשעור, זקן, מתחיל בגיל מאוחר יותר. ראיתי לא מעט בנים שגדילת זקן ושעור החלה בגיל 24-25. אם השעור המיני מעט מאד, יש צורך להבדק על ידי אנדוקרינולוג, כדי לדעת שאין בעיה.

19/05/2020 | 10:19 | מאת: איתי גרינברג

היי תודה על התשובה, הכוונה שלי הייתה לעצמי וכללה את שלושת הסעיפים יחד. אני בן 17 וגיל העצמות שלי 18, ובנוסף אני בשלב טנר 5 (סיימתי את ההתפתחות המינית). אני חושב שענית לי בחיוב על כל הסעיפים בנפרד. תקן אותי אם אני טועה. הכוונה שלי הייתה אם זה הגיוני שיחד אם כל הפרמטרים הללו יחד, אני עדיין לא שעיר. תודה מראש

הכל נכון. זה לא שייך להגיון אלא לעובדות החיים. סיימת את ההתבגרות לפי נתונים אלה. יתכן ששיעור מופיע יותר מאוחר. אבל כדאי לפנות לרופא משפחה למשל שיראה שאין בעיה הוא בודק שנפח האשכים נורמלי והשעור המיני נורמלי, ואם הכל נורמלי, ראיתי גרים שהזקן והשעור הגופני החל רק בגיל 24-25

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים