מינון הורמון גדילה וקצב גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/05/2020 | 05:29 | מאת: שלי

שלום בני כיום בן 11.9 מקבל גנוטרופין מינואר 2017. ללא חוסר בהורמון, היה מתחת לאחוזון 3. כיום 1.50 מ שוקל 37 קג. א. קצב גדילה - מבינה כי בשנה הראשונה לטיפול הקצב גבוה. מה נחשב קצב גדילה תקין לאחר מכן (שנה שלישית/רביעית וכו) ב. מינון - מקבל 2 מג. הרופא המליץ לעלות ל 2.2 מג. לא גבוה מדי? בשאלות קודמות בנושא כתבת שהחישוב 0.033 מג/קג ל 0.5 מג/קג תודה רבה

א) קצב הגדילה יורד כל שנה עד אשר המטופל מתיצב על אחוזון קבוע. גדילה על אחוזון קבוע פירושה קצב תקין. אין יכולת לנבא מראש על איזה אחוזון יתייצב. ב) המינון לפי ה FDA ארהב הוא 0.033 מגר\קג עד 0.05 מגר\קג. שיא המינון בהתבגרות הוא 0.067 מגר\קג. חובה לבדוק רמת IGF-I. לפי הוראות ה FDA הערך צריך להיות בתחום הנורמה לגיל. בקשי כבר לפני העלאת המינון לבדוק זאת.

19/05/2020 | 00:31 | מאת: שלי

תודה רבה. א. אז בהנחה וגבה 8 סמ השנה ונשאר האחוזון 50, זה תקין? ב. נעשה בדיקות דם השבוע. בהנחה ו IGF תקין, המקסימום לפי המשקל הנוכחי זה 1.85 מג. או 2.47 בגיל ההתבגרות. מתי לבן זה נחשב גיל ההתבגרות? הילד עוד לא בן 12..

תשובות בגוף השאלות א. אז בהנחה וגבה 8 סמ השנה ונשאר האחוזון 50, זה תקין? תשובה: אין דבר כזה הגדילה בהתבגרות נראיצ כמו פעמון. אנחנו יודעים שעברנו את שיא ההתבגרות כאשר ירדנו מהשיא ב. נעשה בדיקות דם השבוע. בהנחה ו IGF תקין, תשובה: סיכוי קלוש ג. המקסימום לפי המשקל הנוכחי זה 1.85 מג. או 2.47 בגיל ההתבגרות. תשובה: זה חשבון פשוט ד. מתי לבן זה נחשב גיל ההתבגרות? הילד עוד לא בן 12.. תשובה: תחילת התבגרות נורמלית היא בין גיל 9 לגיל 13.5. ההתבגרות אינה לפי גיל. היא שונה בין נערים שונים. ההתבגרות מתחילה כאשר נפח האשכים גדל. רופא שעוקב אחר הילד צריך לבדוק התבגרות. בסיום ביקור הוא צריך לתת לך מכתב המכיל בין היתר משקל, גובה, דרגת התבגרות ונפח אשכים

19/05/2020 | 18:53 | מאת: שלי

מצטערת אבל אני לא מבינה את התשובה א וב שלך. גביהה של 8 סמ בשנה הרביעית זה תקין עם ההורמון או היה אמור להיות יותר מבחינתך?? ולגבי תשובתך - הסיכוי קלוש - למה? זה יהיה נמוך או גבוה לדעתך ולמה אתה חושב כך? תודה

תשובה א)לכל ילד תגובה אחרת למינון הורמון גדילה. לכן אין תשובה לצפי קצב הגדילה בגיל ההתבגרות. תשובה ב) סיכוי גדול שבמינון גבוה של הורמון גדילה IGF יהיה גבוה מעל הנורמה. לכן הסיכוי ש IGF ישאר בנורמה במינון גבוה של הורמון גדילה הוא קלוש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים