התבגרות מוקדמת, בת 8.9

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/05/2020 | 15:30 | מאת: אלה

שלום, ביתי הראתה סימני התבגרות מינית בגיל 8 (ניצני שדיים) וכרגע מקבלת זריקות חודשיות. אנחנו שלושה חודשים לתוך הטיפול. צמיחת השדיים נעצרה לגמרי אך נראה שהילדה עדיין גובהת. היום גם זיהיתי ריח זיעה מבתי השחי שלה בפעם הראשונה. מפאת הקורונה כרגע רופאים מבצעים מעקב טלפוני בלבד. שוחחנו עם הרופא השבוע והוא קבע תור למעקב הבא בספטמבר. אנחנו חוששים שהמינון אולי לא גבוה מספיק ושאולי העניין דחוף יותר מתור בספטמבר. מה דעתך? האם כל סימני ההתבגרות היו אמורים להעצר?

לריח זעה אין כל קשר להתבגרות אלא לבלוטת יותרת הכיליה. הטיפול בדקאפפטיל ניתן במינון קבוע. אבל הוא ניתן פעם ב 28 ימים (לא פעם בחודש). יש בנות שצריך לתת פעם ב 21 ימים. על כך צריך להחליט האנדוקרינולוג שלכם לפי: 1) קצב הגדילהמתחילת הטיפול 2) בדיקת דם ל LH FSH ESTRADIOL ביום של הזריקה, לפני מתן הזריקה

18/05/2020 | 12:08 | מאת: אלה

תודה. אני מוסיפה מידע באנגלית לגבי הרקע ועוד שאלה (אנחנו לא נמצאים בישראל): She has had a full set of tests determining that she has gonadotropin-dependent Central Precocious Puberty. Can this be mediating the production of hormones in the adrenal glands, or is adrenarche likely to be independent of this? As regards tests, they took a full suite of blood tests prior to the LR RH test. Which were inconclusive. She also had ultrasounds examining the kidneys and uterus, a bone-density x-ray and the pituitary MRI. האם עדיין צריכים לבדוק תפקוד בלוטת יותרת הכליה? או משהו נוסף? תודה רבה!

אין קשר בין האדרנל למערכת ההתבגרות-השחלות . צריך לבדוק את ההורמונים של האדרנל- ACTH TEST the kidneys and uterus, a bone-"density x-ray and the pituitary MRI. אינם קשורים לפעילות האדרנל. MRI+UTERUS בודקים עקב ההתבגרות המוקדמת BONE DENSITY+ KIDNEYS לא קשורות להתבגרות או לאדרנל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים