בדיקת גיל העצמות - לעומת בדיקה קודמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/05/2020 | 08:21 | מאת: קרן

בתי בת 14 ו-4 חודשים. גובה היום 1.57. (בדיקת גיל העצמות להיום = 12 שנה) קיבלה מחזור לפני 4 חודשים. גובה אז- 1.56. בדיקת גיל עצמות קודמת (אוקטובר 2017) היתה בת 11.8 , וגיל עצמות אז 10 שנים. גובה אמא: 1.70 גובה אבא: 1.85. בשנה האחרונה היתה צמיחה של 5 ס"מ. האם זאת התקדמות נורמלית?

10/05/2020 | 08:56 | מאת: קרן

מידי נוסף: התפתחות מינית נראית תקינה, התחילה לפני 6-8 חודשים כולל התחלת שדיים ושיעור.

לאחר קבלת מחזור, בבנות נמוכות סה"כ הגדיל שנותרה היא 4-6 ס"מ אולי אצל בתכם מעט יותר. לאחר קבלת המחזור קצב הגדילה הולך ויורד. וקצב גדילה כזה אינו יוצא דופן

ההתקדמות בשלב זה שונה מנערה לנערה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים