התבגרות מהירה בילד בן 15

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/05/2020 | 17:35 | מאת: ליאת

שלום פרופ צדיק, הילד שלי כיום בן 16.5 כשהיה בן 15 בערך, רמות הTestosterone בדם שלו עלו מאוד, מסיבה לא ברורה (עלה מ- 13.5 ל- 24.1). תוך זמן קצר, חלה התקדמות משמעותית בגיל העצמות והחלה התבגרות מינית משמעותית ומהירה. בגיל 15, גיל העצמות אצלו היה 14, ותוך פחות משנה וחצי, גיל העצמות נהייה 17. הוא עשה תבחין סינאקטן - אין בעיה בבלוטת יותרת הכלייה. ההתקדמות המהירה הזאת גרמה לו לפגיעה גדולה בפוטנציאל הגדילה, כאמור גיל העצמות היום 17 ואין פוטנציאל נוסף. הילד היה באחוזון 50 כל חייו, עד המקרה הנוכחי. אני ובעלי גבוהים, וגם יתר הבנים שלי גבוהים. כיום הגובה של הילד 164. מהי הסיבה לדעתך בעלייה המהירה של הטסטוסטרון? האם יש תרופות המסוגלות להוריד את הטסטוסטרון? אם הטסטוסטרון ירד מהתרופות, הגיל עצמות יכול לרדת בחזרה לגיל עצמות 14? אני אובדת עצות. אשמח לתשובה מפורטת. תודה

אם את מתכוונת להודת הטסטוסטרון לשיפור בגדילה בגיל עצמות 17 אין בזה תועלת. אין דבר כזה הורדת גיל עצמות. בגיל זה במצב זה, מאוחר מידי לעשות משהוא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים