כללים למדידה נכונה של גובה גם בבית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/04/2020 | 12:30 | מאת: פרופ' צבי צדיק

כעת, כאשר למרות הצורך, לא תמיד יש גישה למדידת גובה, ניתן לתת מדידה סבירה עם שומרים על הכללים. מצורף ציור וכללים כתובים בהצלחה פרופ' צבי צדיק

לצערי באתר זה אינני יכול להוסיף ציורים ההוראות הן 1)נמדדים יחפים עם הגב לקיר 2) מצמידים לקיר כת העקבים, את הרגליים, את הגב, את הצד האחורי של הראש. 3) עומדים זקוף מאד, העיניים מסתכלות בקו ישר מקביל לרצפה 4) ההורה עוזר לעמוד זקוף על ידי כך שבשתי הידיים , משני צידי הסנטר הוא מרים אותו (מקביל לרצפה) כדי לוודא שהילד זקוף. 4) על הראש שמים קופסה עם זוית ישרה ששטח אחד שלה על הראש והשטחשהוא בזוית ישרה אליו מונח על הקיר ומסמנים קו על הקיר מתחת לקופסה. לא מודדים עם סרגל, לא מודדים עם ספר ולא עם דף נייר. 5) עם מטר מתקפל ממתכת (לא סנטימטר בד) מודדים את המרחק מהרצפה עד הקו שעל הקיר 6) לילדים מתחת לגיל 7,ף יש צורך בשני הורים למדידה. אחד שיצמיד את כפות הרגליים לרצפה ואת העקבים לקיר והשני לשים את הקופסה נכון על הראש ולסמן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים