קבלת הורמון גדילה כאשר מדובר בילדה עם NF1‏

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/03/2020 | 08:31 | מאת: נריה

הופנינו למעקב אנדוקריני עקב אחוזון גדילה נמוך מאוד לבתי (הייתה מתחת לאחוזון 3 וכעת נמצאת באחוזון -2.9) כיום בתי בת 5 וחצי לאחר בדיקת טסט להורמון גדילה שיצא תקין לצערי, אינני מקבל תשובה ברורה לשאלה: האם קבלת הורמון גדילה כאשר מדובר בנשא NF1 יכולה לגרום להתפתחות גידולים או שאין קשר בינהם?

במחלת הנוירופיברומטוזיס, יש פרטים שמופיעים בהם גידולים, יש אנדוקרינולוגים הנותנים טיפול בהורמון גדילה בילדים אלה. נדיר שאני מסכים לתת להם הורמון גדילה, כי אינני יכול לתת להם ערבות אין הדבר מעורר גידול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים