הפסקת הורמון גדילה לנער בגיל 16.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/02/2020 | 21:56 | מאת: איתן

הילד שלי בן 16.5 מטופל בהורמון גדילה מגיל 13 ללא חוסר בהורמון . עלה מאחוזון 3 לאחוזון 50 וכיום הגיע לגובה 1.75. אם נפסיק לתת לו את ההורמון עכשיו, האם ייפגע פוטנציאל הגדילה שלו כי הגוף רגיל לתרופה או שימשיך לגבוה ויממש את הפוטנציאל של הגדילה?

המושגים שלך אינם מקובלים באנדוקרינולוגיה. אין דבר כזה הגוף התרגל להורמון גדילה. גם המושג לממש את הפוטנציאל הוא לא מדוייק. כללי מתן הורמון גדילה הם 1) נותנים טיפול כל זמן שקצב הגדילה גדול מ 2 סמ לשנה 2) עם הפסקת הטיפול בהורמון גדילה יורד. לעיתים קצב הגדילה נשאר נמוך ל 6-18 חודשים ורק אחר כך מתחדש. 3) המטרה העיקרית של הטיפול בהורמון גדילה אינה הגובה. בחוסר הורמון גדילה הגוף מיצר פחות חלבון, פחות תומך בשריר, פחות מכניס סידן לעצם. על כן כל זמן שהגוף גדל הוא זקוק להורמון גדילה מבחינה בריאותית. ועל כן, לא מפסיקים טיפול כל זמו שהגוף גדל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים