חשד להתפתחות מינית מוקדמת - בת 5.10

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/02/2020 | 10:22 | מאת: לימור

ילדה בת 5.10 שלאחרונה שמנו לב שיש לה ריח זיעה חריף. הופנתה לצילום כף היד . גיל עצמות לפי אטלס תואם גיל 7 . לא צוין סטיית תקן האם בהכרח מעיד על התפתחות מוקדמת? אילו בדיקות נוספות נתבקש לבצע? האם דורש בדיקת אנדוקרינולוג?

ריח זעה אינו קשור להתבגרות אלא לפעילות יותרת הכיליה, קשורה להופעת שעור מיני. התבגרות היא הופעת ניצני שד. לבקש בדיקות? מה התועלת לתת בדיקות למי שזה לא המקצוע שלו וסיכוי גדול שלא יוכל להסיק מסקנות נא לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לבדיקה גופנית ולהסקת מסקנות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים