תופעות לוואי בשימןש ב- הידרוקורטיזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/12/2019 | 08:48 | מאת: Gen

בתי אובחנה ב- NC21OHD והומלץ שימוש בבידרוקורטיזון. האם ישנם תופעות לוואי בשימוש בתרופה? באיזה מינון מומלץ לקחת את התרופה? האם שימוש ממושך בתרופה פוגע בתפקוד בלןטת האדרנל?

1) אתם משבשים את שם התרופה-הידרוקורטיזון 2) המינון נקבע לפי המשקל והגובה ולפי בדיקות המעבדה 3) לא ממליצים על מינון למטופל שלא בדקו אותו וראו את כל הבדיקות שלו- מסוכן למטופל ולרופא 4) המינון הניתן הוא נמוך ואינו צריך לגרום לתופעות לוואי. אם המינון גבוה מידי הוא גורם להפרעה בגדילה, להשמנה, לבריחת סידן ועוד. לכן לא מבקשים הוראות טיפול באינטרנט 5) המינון הניתן הוא נמוך ואינו מדכא את פעילות יותרת הכיליה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים