ילדה בת 5 נמוכה דורש בירור נוסף?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/12/2019 | 20:56 | מאת: שני

שלום פרופ' בתי בת 5.1 . מאז הלידה ועד היום היא על אחוזון 3 בגובה ואחוזון 25 במשקל. אנחנו מבצעים מדידות כל חצי שנה ומעקב אצל אנדוקרינולוג מגיל שנתיים. בבדיקות לאורך השנים: שללנו חוסר הורמון גדילה, קריוטיפ תקין, שללנו בעיות בבלוטת תריס, שללנו ציליאק. צילום כף יד בגיל 4.9 תואם לדברי האנדוקרינולוג לגיל 3. בביקור אחרון אצל הרופא הייתה בת 4.11 בגובה 98.5 סמ. ממדידה ביתית נראה כי כיום היא בגובה 99 ס"מ. הרופא אמר לנו לבוא למעקב רק עוד שנה. האב 1.73 האם 1.62 האם אנחנו מפספסים משהו שעוד כדאי לבדוק בגיל זה? תודה רבה

אם לא נבדקו מי שפיר בהריון בודקים את המין הגנטי בגנטיקה כדאי לבדוק IGF-I

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים