בן 16 וגיל עצמות 16- האם ניתן לעשות משהו?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/12/2019 | 09:36 | מאת: בני

שלום, נער בן 16 נבדק ע"י אנדוקרינולוג גם בדיקה גופנית. גיל עצמות 16 וגבה בשנה האחרונה סנטימטר בלבד. כמה נותר לו לגבוה? האנדוקרינולוג אמר שנשאר לו עוד כ 4 ס"מ. האם נכון למרות שגבה רק סנטימטר אחד בשנה האחרונה? יש לציין שנבדק ע"י 2 מומחים למקצוע אבל אני דואגת מפני שגבה רק ס"מ אחד בשנה תודה מראש על תשובתך

אם אין לו בעיה רפואית -(חשוב לדעת! ) והמדידה נכונה וקריאת גיל העצמות נכונה והוא גדל רק 1 סנטימטר בשנה האחרונה, אין שום טיפול שישפר את מצבו ואין תועלת לעסוק בכך . חישוב הגובה הסופי במצב זה אינו מדוייק להוא נע בין סביבות 1 סמ ל 1.5% תוספת לגובה שלו

04/12/2019 | 10:07 | מאת: בני

הוא חולה באסתמה משנולד. כיום כ 4 טיפולי אנלציה בשנה. האם זה משפיע? והאם ניתן לעשות עם זה משהו?

לטיפולים אלה אין השפעה על הגדילה. בגיל עצמות 16 אין םתרון קסם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים