פין קטן מאוד בילד בן 9 וחצי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/11/2019 | 07:21 | מאת: ליאור

שלום. מזה תקופה אנחנו קצת חרדים, הבן הקטן שלנו, בן 9 וחצי, עם פין קטן מאוד מאוד, כמעט ולא נראה, גם האשכים מאוד מאוד קטנים. התפתחותו של הילד תקינה, הוא באחזון 50 מהיום שנולד ושומר על אחוזון זה. בשנתיים האחרונות הוא טיפה השמין והוא לדעתנו קצת יותר שמנמן מהממוצע (הסתכלות, בלי שום כלי מדדי אחר). שאלותנו בבקשה : 1. ברור שזה לא מצב שכיח ולכן האם עלינו בגילו, להגיע כבר לבדיקה או שמא לתת לו עוד זמן ? 2. במידה וצריך להגיע לבדיקה, האם לאנדוקרינולוג או לרופא ילדים קודם ? 3. מה יכולות להיות הסיבות למקרה כזה והאם יש טיפול ? אשמח לקבל תגובה מרגיעה. תודה גדולה מראש.

1) אין סיבה לתת עוד זמן 2) פנו לאנדוקרינולוג ילדים 3) טיפול תלוי בסיבה. לאחר ברור, ניתן לתת תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים