צמיחת כפות רגלייים שלא מסתיימת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/11/2019 | 21:52 | מאת: שרון

שלום רב, מדובר על ילדה בת 13.5 עם מידת נעלים 42.5 הילדה בגובה 170 סמ ובמשקל תקין. עדיין לא קיבלה מחזור. 1. האם ידועה איזשהי תסמונת שבה כפות הרגליים לא מפסיקות לצמוח? (לפני כשנה היה מספר הנעל 41) 2. האם יכולה להיות סיבה אנדוקרינולוגית לכך ? 3. העניין מפריע מאוד לילדה. האם יש מה לעשות בעניין ולעצור את הצמיחה ?

1) מגדילה בשנה אחת, לא ניתן לקבוע שהתהליך ימשך בלי הפסקה 2) יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לבדוק את פרופורציות הגוף. לעיתים כאשר יש בעיה בגדילת סחוס ועצם הגדילה לגובה פחותה מגדילת כפות הרגליים. במקרי רבים לא מוצאים סיבה 3) אין דרך להפסקת גדילת כפות הרגליים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים