אוננות מוגברת ביותר, קידום גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/11/2019 | 09:29 | מאת: אנונימי

שלום רב אני בן 16, ולפני כשנה וחצי בערך אני גיליתי את האוננות. מאז אני מאונן הרבה מאוד, בערך פעמיים ביום, כל יום. אני חושב שהגעתי למצב של פאקינג התמכרות. לפני שהתחלתי לאונן (לפני שנה וחצי), גיל העצמות שלי היה 14, ורמת טסטוסטרון 11.9, שלב טאנר שלוש. מאז האוננות הגיל עצמות שלי התקדם מאוד, יחד עם עלייה בטסטוסטרון (עלה ל 22.4) ויחד עם עלייה בLH (לפני הוא היה 2.6, עכשיו הוא 5.8), ולאחרונה אפילו התחלתי להתגלח. הלכתי לאנדוקרינולוגים בגלל הקידום המהיר הזה בגיל עצמות (לפני הוא היה כאמור 14, היום הוא 17) ושאלתי אותם אם אוננות מוגברת (עם שפיכה) משפיעה על רמות הטסטוסטרון וכתוצאה מכך מאיצה את הגיל עצמות. הם ענו לי בשלילה, אבל תחושת הבטן הפנימית שלי אומרת שיש קשר בין הדברים. 1) איך ניתן להוריד קצת את רמות הטסטוסטרון דחוף, חוץ מלהפסיק לאונן, כדי לעצור את האצת הגיל עצמות? 2) תוכל לעשות מחקר על זה? אני באמת חושב שיש פה משהו שהרופאים לא עלו עליו! אני פאקינג חושב שיש קשר הדוק בין הדברים. אשמח לתשובה מפורטת כי אני מפחד מאוד שהרסתי לעצמי את הפוטנציאל גדילה בתקופה הזאת. תודה רבה.

מהלך המחשבה שלך שגוי 1) יתכן שהטסטוסטרון הגבוה גורם גם לקידום גיל עצמות וגם להגברת הדחף לאוננות. 2) פה בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים כדי לבדוק מדוע גיל העצמות מתקדם במהירות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים