גיל עצמות ובדיקה גופנית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/10/2019 | 15:22 | מאת: אלמוני

שלום רב, נער בן 16 וגיל עצמות 16 נבדק ע"י אנדוקרינולוג גם בדיקה גופנית. האנגוקרינולוג אישר את גיל העצמות - 16 וגם בדק גופנית ואמר שנותר לגביהה עוד 3.5 ס"מ. האם הוכח כבדיקה מדוייקת? יש לציין שהוא 1.74 ואביו 1.88. תודה מראש

טווח טעות אם קריאת גיל העצמות מדוייקת והחישוןב מדוייק יכול להגיע ל 4 ס"מ

23/10/2019 | 10:01 | מאת: אלמוני

4 ס"מ גם כלפי מעלה? כלומר האנדוקרינולוג אמר שנותר כ 3.5 לגבוהה אז אפשר גם כ 7 ס"מ יותר? יש לציין שגבהה בשנה האחרונה סנטימטר אחד. בנוסף האנדוקרינולוג בדק גם גופנית. תודה מראש על התשובה

אני לא יודע לתת לך תשובה. למי שבודק יש הרבה יותר נתונים מאשר לי יש ואין לי כל כוונה להגרר לניחושים. אתה רוצה תשובה מלאה, פנה לבדיקת אנדוקרינולוג נוסף. לוקחים בחשבון: קצב גדילה, צורת ברגף הגובה וצורת גרף קצב הגדילה. דרגת ההתבגרות ואופן התקדמותה. גיל עצמותואןפן התקדמות גיל העצמות כפי שנקבע על ידי מומחה לנושא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים