גובה קטן מאז הלידה, המשקל תקין.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/10/2019 | 12:17 | מאת: ויקה

שלום! בן שלי שנה ותשעה חודשים. הגובה שלו 75 ס''מ. שלחו אותנו לעשות טסט ארגנין. אני אשמח אם תוכל להגיד לי בבקשה האם זה הכרחי בגיל כזה לעשות טסט? או שאפשר לחכות עד גיל 3, כי אנדוקרינולוגית שהיינו אצלה לפני כן אמרה שעד גיל שלוש הכל יכול להשתנות. תודה מראש על ההתייחסות

1) מדידת גובה בודדת אינה מידע שלם. גדילה היא שינוי בגובה בין שתי נקודות זמן. אם נקודה אחת לא ניתן לצייר קו המראה כיוון גדילה. 2) אם הגקדילה שלתינוק אינה תרינה, מבצעים תבחין הורמון גדילה גם בגין שבוע, ואם חסר נותנים טיפול כבד בגיל שבוע 4) הנתונים שאתה נותן אינם מספיקים לרופא . א) צריך להכיר את צורת גרף המשקל וגרף הגובה ב) צריכים בדיקות בסיסיות לפני שקופצים לבדיקת הורמון גדילה ג) אם חסר הורמון גדילה , הטיפול אינו בגלל גובה אלא בעיקר שאין מספיק הורמון לבנית: חלבון, סוכר, שריר, עצם, פרוק שומנים "לא טובים" ועוד כדאי לקבל חוות דעת נוספת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים