כיצד יודעים האם יש סיכוי לגבוהה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/10/2019 | 19:15 | מאת: אור

בני בן 14.3 שיעור על הפנים בגיל יחסית צעיר [שפם מגיל 11]. כיום נאלץ להתגלח. גובהו היום 1.75. האם פוטנציאל הגובה נקבע לפי השיעור על הפנים או לפי גיל העצמות ? האם הוא עוד עתיד לגבוהה? בעלי 1.82 ואני 1.70

לפי גיל העצמות מחשבים את סיכויי הגובה הסופי. רופא בודק גם את דרגת ההתבגרות . אם הוא בדרגת התבגרות גבוהה (לפי נפח האשכים) סימן שהוא סיים את הגדילה או קרוב לסיומה. בגיל עצמות 17 מגיעים ל 99% מהגובה הסופי גובה ההורים אינו מנבא תחזית.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים