גיל עצמות וגובה לבן 16.3

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/10/2019 | 07:31 | מאת: גיל עצמות

שלום פרופסור, בבדיקת צילום לגיל עצמות קיבלנו תשובה שגיל העצמות לנער הוא 16. בשנה האחרונה גבהה כסנטימטר. האם ימשיך לגבוהה? האנדוקרינולוג אמר שיגבהה עוד כ 4 ס"מ, האם זה מדוייק? הגובה 1.74. האבא 1.88 והאמא 1.70. תודה מראש

גובה האבא והאמא אינם משנים לצורך החישוב. בסוף הספר שלפיו קובעים את גיל העצמות קיימת טבלה האומרת לאיזה אחוז מהגובה הסופי המער הגיע ביום הצילום. בגיל עצמות 16 הנער הגיע בממוצע ל 98.2% מהגובה הסופי שלו . תחום השגיאה של החישוב הוא בערך +\- 4 ס"מ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים