שאלה לגבי סיכויי צמיחה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/09/2019 | 11:15 | מאת: אמיר

שלום, אני בן 15.5 ומקבל גנוטרופין מגיל 7 בערך . לא היה לי חסר בהורמון אבל הייתי מתחת לאחוזון 3. המינון היום הוא 2.8 מ"ג. לפי בדיקת גיל עצמות שעשיתי עכשיו נראה שגיל עצמות מתאים ל 16 שנים, עם סטיית תקן 14.2 חודשים. אני מאד טרוד, האם זה אומר שסיימתי לגבוה? אגב, מידת הנעל שלי 44, וכף הרגל גדולה יחסית לגובה שלי. יש לי עוד פוטנציאל גדילה? יש מקרים שגם אחרי גיל 16 בנים גובהים? תודה

מפסיקים טיפול כאשר קצב הגדילה הוא פחות מ 2 סמ לשנה לאחר גיל עצמות 16 אין הרבה גדילה. אין יכולת לחשב כמה נותר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים