עצירת גדילה אצל נערה בת 14

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/09/2019 | 08:47 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת 14. קיבלה וסת בגיל 10.5. מאז נעצרה הגדילה שלה. עד אז היתה בין הבנות הגבוהות בכיתתה, היום בין הנמוכות. הנושא מאד מטריד ומעציב אותה. אני יודעת שבאופן עקרוני הגדילה נעצרת כמעט לגמרי לאחר קבלת הוסת, אבל רציתי לשאול אם יש דרך כלשהי שניתן בכל זאת לשפר זאת, אולי באמצעות הורמונים? אציין שגם אני נמוכה יחסית, 1.60 בעלי 1.80. תודה.

3.5 שנים לאחר הופעת מחזור, לא סביר שהורמון גדילה ישפיע. סיכוי גדול שמרכזי הגדילה כבר הפכו לעצם ואבדו את היכולת לגדול. את פוטנציאל הגדילה בודקים בעזרת צילום כף יד לגיל העצמות

17/09/2019 | 10:02 | מאת: מיכל

תודה רבה על תשובתך. האם בכל זאת כדאי לנסות? האם כרוך בכך סיכון כלשהו?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים