האם גיל עצמות יכול להיפתח

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/09/2019 | 08:03 | מאת: רפי

האם קיים מצב שגיל עצמות במקום שיעלה - שירד? כלומר נניח וגיל העצמות של הבן שלי זה 17 והוא בגובה 1.64, האם קיימת אפשרות להוריד את גיל העצמות שלו בדרך כלשהי (תרופות או משהו אחר) כדי להוריד את גיל העצמות (לדוגמה לגיל עצמות 15) בכדי שיהיה לו עוד אפשרות לגבוהה? האם יש אפשרות כזאת?

08/09/2019 | 08:05 | מאת: רפי

והאם הירידה בגיל העצמות יכולה לקרות גם לבד ללא התערבות (כלומר באופן ספונטאני)?

אין דבר כזה להוריד את גיל העצמות יש תרופות המאיטות את התקדמות גיל העצמות. אין הן ניתנות באופן חופשי ואנדוקרינולוג ילדים חייב להגיש בקשה מיוחדת כדי לקבל רשות לתת אותן

אין דבר כזה שאלת פעמיים וכבר עניתי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים