תבחין acth קידום גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/08/2019 | 22:25 | מאת: אביב

שלום האם אתה לא מהסס ושולח לacth test כל ילד/נער אשר התגלה אצלו קידום משמעותי בגיל עצמות בתקופה קצרה? האם אתה שולח לבדיקות אחרות כלשהן לפני התבחין? אם כן אילו?

אם אתה שואל בגלל שלך יש בעיה ואתה רוצה פתרון- השאלה אינה מדוייקת ואין בה שום נתונים מעשיים. 1) חשובה הבדיקה הגופנית -מה מוצאים בבדיקה חשוב גם הגיל. 2)) קידום משצעותי בגיל עצמות. אני לא יודע מה משמעותי לך. מה עושים בילד\נער זו שאלה לא רצינית עבור גיל עצמות. בכל גיל יש גבול אחר לגיל עצמות. גם הבדיקות יכולות להשתנות לפי גילים כאשר המצב הקליני נראה לי שיש לבצע בדיקה זו- עושים. אין בה סיכון ואין תופעות לוואי. הנבדק אינו מרגיש דבר מבחומר המוזרק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים