שיעור בבית השחי תחילת הגדלת אשכים וגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/08/2019 | 02:24 | מאת: רחל

שלום, לבני שטרם מלאו לו 9 התחיל שיעור לפני 8 חודשים בבית השחי בלבד וצומח מאז, ונראה גידול מסויים של האשכים והפין. בוצע צילום כף יד בזמנו שהראה מותאמות לגיל ואפילו גיל צעיר יותר. בדיקות הדם 17 oh progesteron. ינואר 2.34 היום 2.19 Testesteron ירד מ 0.4 ל 0.3 Androstenediine ירד למתחת ל 0.84 Dhea sulphate עלה מ 1.39 ל 2.06 קורטיזול בדם עלה. מ 272 בינואר ל 355 היום. האם הבנתי נכון, הבדיקות לא מאוששות חשש שיעוקב הגובה הסופי ולמעשה לא החל בהתבגרות? האם יש משמעות לשתי הבדיקות האחרונות שבעלייה? תודה

אין שום קשר לבדיקות אלה לגובה סופי. אם יש בעיה כך לא בודקים אותם. אני בספק אם עברת הכשרה להערכת גודל האשכים או ההתבגרות. חלק מההורמונים הנמוכים מתאימים למצב של ילד שעדיין לא החל להתבגר

18/08/2019 | 18:45 | מאת: רחח

לא התיימרתי להיות רופאה ולכן הלכנו לאנדוקרינולוג שהתייחס לגודל האשכים ובדיקת כף יד. האם יש צורך בבדיקות אחרות ? התחלת המעקב הייתה שיעור

אם השעור גס וכהה ומתקדם מהר, אנדוקרינולוג שולח לבדיקת יותרת הכיליה . בדיקה זו נערכת באשפוז יום ורק אנדוקרינולוג ילדים כותב את התוכנית שלה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים