בן 15 נמוך מאד. הורים מעל הממוצע. תמיד היה באחוזון הנמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/08/2019 | 20:56 | מאת: טל

הבן שלי בעוד שלושה חודשים בן 15 והגובה שלו 154 סמ. מאד נמוך. עד עכשיו לא יחסתי לכך חשיבות מאחר שאבא שלו גבוה 184 ואני 163 סמ כך שאין בעצם סיבה שיהיה נמוך. האם עליי לדאוג? הוא תמיד היה באחוזון התחתון, אין לו עדיין שערות בפנים והקול שלו לא ישתנה... תודה

זה גיל קצת מאוחר להתעורר שערות בפנים והקול אינם סימן חשוב 1) אם הוא עדיין לא החל להתבגר או דרגת ההתבגרות נמוכה, יש סיכוי לעוד גדילה. אנדוקרינולוג בעזרת בדיקה גופנית-גודל האשכים וצילום כף יד יוכל לחזות גובה סופי 2) אם הוא בשלב מתקדם מאד של התבגרות, הוא לקראת סיום הגדילה פני איתו בהקדם עם צילום כף יד חדש לאנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים