בן 13וחצי. רגע גנטי של גבוהים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/07/2019 | 16:43 | מאת: ניצן

בני בן 13וחצי,שוקל 48קג ו151 ס''מ.אביו 190סמ,אני 164סמ וגם דודים וסבים לא נמוכים. על סמך גדילה של 10סמ בשנה בשנתיים האחרונות,וצילום כף יד שמצביע שמתאים כרונולוגית לגילו ציין הרופא שהצפי הוא ל167סמ. בהנחה שלא ימצא חסר בהורמון גדילה,האם יתכן שהעובדה שלא אכל אף פעם מספיק ומאוזן הרסה לו את הגדילה,האם הממצאים שנבדקו הם קביעה סופית,האם תזונה מגוונת שיחל עכשיו יכולה לשפר את מצבו?האם יש תקווה כל שהיא ?

גדילה של 10 סמ לשנה מעידה על תהליך התבגרות פעיל ומבשרתשרוב הגדילה של ההתבגרות יתכן שעברה. אם לא עשו חישובים מדוייקים של התזונה בעבר, אי אפשר לענות לך על הקשר בין התזונה לגדילה אם התזונה לא תהיה תקינה כעת גם מה שנשאר יכול להפגע. אין לי שום נתונים שאני יכול בעזרתם לנחש את עתיד גובהו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים