שינוי באחוזון? שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/07/2019 | 21:20 | מאת: מיכל

שלום פרפ' צדיק, לאחר שעשינו את כל הבדיקות האפשריות וגם היינו אצלך גם בייעוץ החלטנו לא לתת לביתנו הורמון גדילה למרות שהיא נמצאת הרבה מתחת לאחוזון 3%. לא חסר לה הורמון גדילה וכרגע החלטנו רק לעקוב. כרגע היא בת חמש ו3 חודשים וגובהה 100 ס"מ. לפי הגרף זה נראה שהיא עלתה באחוזון. הגרף של גיל 0-5 שונה מהגרף של 5-19. האם זה נכון?

09/07/2019 | 00:24 | מאת: מיכל

הבת שלי בת 5 ו4 חודשים. היינו בכל הבדיקות ששללו בעיות בהורמוני גדילה, תסמונות וכו'. המלצה של אינדוקרינולוגית הייתה לתת לה הורמון למרות שאין חוסר. בחרנו לא לתת אחרי שקראתי חומר רב בנושא. כרגע אנחנו רק במעקב. הבת שלי היום בת 5 ו4 חודשים 100 ס"מ. בגיל 5 הייתה 96 ס"מ. יש שני גרפים שונים שמצאתי מגיל 0-5 ומגיל 5-19. לפי הגובה שלה בגיל 5 היא נמצאת מתחת ל0. ולפי הגובה שלה היום 4 חודשים אחרי בגרף של 5-19 היא מתקרבת לאחוזון 3. היא גבהה ב4 ס"מ בחודשים האלו, השאלה אם זה באמת כזה דרמטי ולמה קיים כזה הבדל בגרפים?

עד גיל 3 לפחות הילדים נמדדים בשכיבה. בשכיבה האורך על אחוזון גבוה יותר לכן יכולה להיות אי התאמה בין הגרפים.

יש גרפים שונים ובמקומות שונים יכול להיות גרף שונה. אף אחד מהגרפים אינו של ילדי ישראל. השאלה גם אם מדדו אותה נכון. כל ילד שאני רואה אני מצייר את הגרף שלו מחדש כדי למנוע התעיה

09/07/2019 | 08:04 | מאת: מיכל

תודה רבה!!!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים