שאלה לגבי הורמון גדילה -בת 13

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/06/2019 | 22:51 | מאת: ב.א

היי בתי מקבלת הורמון גדילה מסוג זומקטןן שנה בדיוק החלה בגיל 12. כיום בת 13 גובהה 146.5 שוקלת 40 במחצית השנה הראשונה גבהה 7 סנטימטר במחצית השניה 3 סנטימטר מקבלת מנה יומית של 1.3 בקפסולות של 10 מג עוד לא קיבלה מחזור גיל עצמות תאם בפעם האחרונה לגיל כרונולוגי ( עשינו צילום נוסף לפני כמה ימים ממתינה לתשובה) רציתי האם יש סיבה שקצב הגדילה הואט במחצית השניה ? האם ניתן להעריך את גובהה המקסימלי? האם כדאי לקבל טיפול לעיכוב ווסת על מנת שתמקסם את תהליך הגדילה ? תודה

בשנה הראשונעה קצב הגדילה גדול ולאחר מכן הוא הולך ויורדונשארים על אחוזון קבוע. עיכוב התבגרות לאחר גיל עצמות 13, יעילותו מוגבלת. בעזרת גיל העצמות האנדוקרינולוג שלכם יכול לנסות לחשב גובה סופי.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים