הבהרה בנושא גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/06/2019 | 08:42 | מאת: אנונימית

שאלות: 1. כאשר C11 P12 אז גיל העצמות הוא ממוצע של שורש כף היד ואצבעות ? כלומר 11 וחצי? או שגיל עצמות הינו 12? 2. בהתבגרות שהיא מאוד מהירה האם גם גיל עצמות התקדם מהר תוך 3 חודשים? 3. מה המהירות מינימום ומקסימום של קידום בגיל עצמות בהתבגרות מהירה.

1) אין כל ערך בממוצע גיל עצמות. גיל העצמות של האצבעות הוא החשוב ביותר לתחזית גובה סופי. 2) קצב התקדמות גיל העצמות הוא שונה מאדם לאדם ואין כללים לכך אין מהירות מינימום ומקסגימום של התקדמות גיל עצמות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים