האם זה תקין שיש עצירת גובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/06/2019 | 16:53 | מאת: ו

האם זה תקין שיש עצירת גובה במשך 5 חודשים ומצד שני התבגרות מהירה? גיל עצמות 11 פלוס בזמן גיל 9.9 . הגיל עכשיו 10.0, בדיקות תקינות ACTH אני כבר לא יודעת מה לעשות להשאיר המצב ככה וזהו? גובה 144.5 ס"מ שלב B3/4 לדעתי כבר שלב 4...אם צפו לה גובה 157 עכשיו זה ישתנה לרעה בגלל ההאצה ? או שמה שצפו לפני חודש זה בערך הגובה סופי? כבר התיאשתי.

10/06/2019 | 16:56 | מאת: ו

לגבי צפי גובה

התבגרות מהירה מאיצה את התקדמות גיל העצמות ומקרבת את סוף הגדילה. בגיל עצמות 11 הגדילה אינה מסתיימת הנתונים שאת נותנת אינם מתאימים אחד לשני. אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק את התבגרות הילד ואת כל הבדיקות ולראות מה ניתן להציע

כבר עניתי- פני לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים